De beste yogaboeken over Yin Yoga

beste yogaboeken over Yin Yoga

Hoewel ik nooit boeken koop, heb ik stapels yogaboeken. Ze zijn vaak doorbladerd, hebben verfrommelde randen en zitten vol met post-its. Gewone boeken koop ik nooit, die lees ik één keer en haal ik dus vrolijk uit de bib. Maar yogaboeken, die gaan een leven lang mee.

Een goed yogaboek doorblader je eens, lees je dan volledig en sla je nadien regelmatig opnieuw open om verder te lezen. Of om een yogareeks houdingen te doen. Sommige boeken bieden je uitleg over de houdingen uit Yin Yoga, anderen nemen je mee op een hele reis door de filosofie en gedachte achter deze stijl van yoga.

Heb je zin om je boekenkast aan te vullen? Op dit moment zijn er heel wat fijne boeken over Yin Yoga te vinden. Helaas nog niet vertaald naar het Nederlands, wel beschikbaar in het Engels. Dit zijn de beste yogaboeken over Yin Yoga om je in te verdiepen.

Voor wie verdieping zoekt in Yin Yoga: Brightening your inner skies

Jezelf verdiepen in Yin Yoga is meer dan enkel de yogahoudingen, maar ook lezen over yoga kan je daarin helpen. Dit boek is zo’n reis doorheen je yoga practice, je lichaam en je geest. Verwacht je niet aan blitse foto’s, wel aan een mooi vormgegeven en subtiele zoektocht in wat Yin Yoga voor jou kan betekenen. Achteraan staan yogahoudingen in detail uitgelegd en krijg je enkele sequenties om thuis te doen.

Brightening your inner skies
Norman Blair
240 p – 22,99 euro
2016

Voor de Yinlover: Stretch the mindful way, Yin Yoga

beste boeken over Yin Yoga

Een visueel mooi én praktisch te gebruiken boek voor elke yin yogi? Dan zit je met dit boek zeker goed. Yin yoga, stretch the mindful way is zo’n boek vol plaatjes dat je naast je yogamat kan leggen. Het geeft je kort en krachtig wat info over de yoga houding, tips en alternatieven. Achteraan krijg je nog enkele kant-en-klare yogareeksen die je zo kan doen.

Wil je een boek over Yin Yoga aan iemand cadeau doen? Dan is dit zo’n boek dat iedereen graag krijgt. Handig, helder en inspirerend!

Yin yoga, stretch the mindful way
Kassandra Reinhardt
192 p – 17,50 euro
2017

Voor de studiebol: de complete gids voor Yin Yoga van Bernie Clark

beste boeken over Yin Yoga

The complete guide to Yin Yoga is zo’n standaardwerk, en een van de beste boeken over Yin Yoga. Het gaat uit van de meer dan 30 basishoudingen en geeft je een heldere blik op elke pose: voordelen, hoe je in de pose komt en er weer uit komt, alternatieven en andere opties. Een must voor wie lesgeeft in Yin Yoga, maar ook boeiend voor wie al langer yoga doet en z’n kennis wil uitdiepen. Het boek is niet zo fraai vormgegeven – denk: studieboek – maar biedt je wel heel wat kennis. In april 2023 is een nieuwe editie van het boek verschenen.

The complete guide to Yin Yoga
Bernie Clark
350 p – 24 euro
nieuwe editie 2023

Voor de yogateacher: De taal van Yin Yoga

Misschien is dit wel een fijne ontdekking, want wat een mooi en inspirerend yogaboekje is dit. Geen plaatjes, wel heel veel yogasequenties, telkens rond een bepaald thema uit de yogafilosofie. Dit boekje gaat uit van een basiskennis van de poses en is dus eerder voor de yogi met wat ervaring of voor yogateachers.

The language of Yin
Gabrielle Harris
2019

Beste yogaboeken in het Nederlands

Helaas zijn er nog maar erg weinig goeie boeken over Yin Yoga vertaald naar het Nederlands. Yin yoga van Stefanie Arendt uit 2014 is er zo eentje. Wil je meer weten over Yin yoga, verdiep je dan verder in yogamagazines en yogablogs.

Op zoek naar verstilling? Lees hier verder over Yin Yoga

Foto’s: Sara, Yogawereld