Over Sara

Vaker stilstaan. Verstillen. Vertragen. Met dat idee stapte ik voor het eerst op mijn yogamatje in 2010. Zoals veel yogi’s begon ik met actieve vormen van yoga, zoals Vinyasa en Ashtanga Yoga. Gaandeweg groeide ik steeds dichter naar de zachtere en verstillende vormen van yoga, zoals Yin en Restorative Yoga.

Yoga is voor mij meer dan een uur op een mat, het is een kans om los te komen van je gedachten. Om naar binnen te keren. Om te aarden. Om stilte te vinden in jezelf. 

Bij Radiant Light Yoga volgde ik de 200-uur Yoga Fundamentals Teacher Training onder begeleiding van docenten Kristen MacPherson, Wesley Ann Bassett, Luc Acke, Barbara Mullin en Meghan Gjone. Ik verdiepte me verder in Restorative Yoga (30 uur – Kristen MacPherson en Luc Acke) en volgde de Relax & Renew teacher training (50 uur) bij Judith Hanson-Lasater, een van de pioniers van restorative yoga. 

Ik leerde er met zachtere ogen kijken naar mezelf, anderen en naar mijn omgeving. Van binnen naar buiten toe werken. Te luisteren naar mijn lichaam van binnenuit, niet van buitenaf.

En verder? Ik grijp elke kans om me verder te verdiepen in yoga, meditatie en mindfulness. Sta ik niet op de mat, dan schrijf ik stukken voor mijn yogablog.

sara (c) yogawereld

Namaste

Handen bij elkaar voor je hart. Je ziet het me vaak doen. Je geeft ermee aan dat je respect hebt voor de andere. Ik eindig elke les met Namaste en een buiging. Mijn manier om te zeggen: dank je om dit samen te doen.

Santosha

Blij met wat is. Deel van de eeuwenoude yogatraditie. Tevreden zijn met jezelf en wat er gebeurt. Santosha maakt een deel uit van mijn yogapractice, en hopelijk ook van de jouwe.

Ohm

Ohm of aum. Vaak gezongen als mantra aan het einde van een yogapractice. Voor mij het symbool van de connectie tussen onszelf, anderen en onze omgeving.

Volg mijn yogareis op mijn blog