Yoga boek: Liefde voor yoga

Liefde voor yoga – Erica Jago & Elena Brower

Bijzondere yogaboeken zijn moeilijk om te vinden. Daarom lezen we regelmatig een yoga boek voor je uit. 

Liefde voor yoga heeft als ondertitel Art of attention. Alles in dit boek draait om aandacht. Het vermogen om aandacht te geven, aandacht voor onszelf en voor anderen, aandacht voor het waarnemen van het onevenwicht tussen ons innerlijke en uiterlijke leven.

Geïnspireerd op Hatha Yoga biedt dit werkboek je vijf reeksen aan met telkens een andere focus: spanning verminderen, schuldgevoel loslaten, ademen, jouw mogelijkheden verkennen en tot slot yoga je leven laten weerspiegelen. De reeksen bestaan telkens uit de Sankalpa (besluit of beslissing), drie golven met yoga houdingen en de afronding. Je krijgt bij die laatste zelf de ruimte om je gedachten neer te schrijven en je intenties vast te leggen. Nadien volgt het ontwaken, het vasthouden van het bewustzijn.

 

Dit vonden wij: Een werkboek voor een spirituele reis

Heel af en toe kom je een boek tegen waarbij je al denkt van bij het zien van de cover: dit is een boek dat ik nooit meer kwijt wil. Liefde voor yoga is zo’n zeldzame parel die je moet koesteren in je boekenkast. Tussen de vele boeken die louter gaan over asana’s, is dit werkboek een verademing. Het neemt je mee op een pad, eentje waarvan je voelt dat de schrijvers van dit boek ook echt willen dat je het bewandelt. In elk hoekje van elke pagina van dit boek wel iets verscholen: een mantra, een gedachte, een asana.

Als je open staat voor de spirituele groei die je doormaakt als je yoga doet, dan is dit boek een hele bron van inspiratie. Het is een verzameling van prachtige beelden, doordachte series en wonderlijke vragen. De series wijzen je de weg naar verdieping en verstilling. Dit boek doet precies wat het belooft te doen: het verheft aandacht hebben tot een kunst.

 

Over het yoga boek

Liefde voor yoga
Erica Jago en Elena Brower
Uitgeverij Altamira
ISBN 9789401302180
232 p – 24,95 euro
2015