Uitgelezen: Yoga voor het leven

Yoga voor het leven – Josephine Fairley

Bijzondere yogaboeken zijn moeilijk om te vinden. Daarom lezen we regelmatig een yoga boek voor je uit. 

Wie op latere leeftijd met yoga wil beginnen, herkent zich niet altijd in de beelden uit doorsnee yogaboeken. Net daarom is dit boek anders. Yoga voor het leven biedt een leidraad aan veertigplussers die hun eerste stappen op de yogamat zetten. Met heldere beeldtaal, antwoorden op praktische vragen, tips en aanbevelingen schuwt dit boek het ouder worden niet, integendeel. Het geeft een boeiende inkijk in hoe yoga – zeker op latere leeftijd- je inzichten nog helemaal kan veranderen.

Wat als je niet meer zo jong bent, en toch aan yoga wil doen? De Britse journaliste Jo Fairley (61) schreef er een boek over. Eentje waarin ze duidelijk maakt hoe je van yoga kan blijven genieten, ook terwijl je ouder wordt en je lichaam misschien niet meer hetzelfde wil of kan als toen je twintig was. Van de zoektocht naar een leraar die bij je past (raak niet in de war door de ondoorgrondelijke Sanskrietwoorden, vage geschiedenis en goeroes met initialen in plaats van namen!), het creëren van je eigen yogaplek (met suggesties voor de perfecte yogamat, je eigen yogaplaylist of matjesspray), yogarecepten tot tips voor een fijne yogavakantie. Maar vooral: een hele reeks houdingen met do’s en don’ts op maat van veertigplussers en ouder. Met als voornaamste doel: zorg dat de ‘om’ niet verandert in een ‘au’.

 

Yoga verandert een negatieve benadering van het leven in een positieve. Het helpt ons om in slechte tijden voor onszelf te zorgen. Als je dagelijks aan yoga doet, wordt veroudering tot staan gebracht.

Dit vonden wij van dit yoga boek

Is dit een boek voor mensen op latere leeftijd? Nee hoor! Yoga voor het leven geeft je advies over hoe je blessures kan voorkomen, hoe je een goeie nachtrust opzoekt, hoe je innerlijke stilte kan vinden en hoe je yoga kan inzetten om kleine kwaaltjes te verminderen. Kortom: vragen waar niet enkel veertigplussers, maar yogi’s van elke leeftijd naar op zoek zijn. Dit is een boek dat je wil inspireren, welke leeftijd je ook hebt. En het mooie eraan is: wie al wat ouder wordt, vindt in dit boek precies wat hij/zij wil of moet weten: over de overgang, over spierpijnen, over kortere nachten… Aan alles lijkt gedacht in dit uitgebreide maar heerlijk leesbare yogaboek.

Een boek zoals wij ze graag lezen: een duidelijke boodschap, heldere adviezen en knappe foto’s. Eens je begint te bladeren, zal de kans groot zijn dat je pas na de laatste pagina weer stopt.

Over het yoga boek

Yoga voor het leven
Josephine Fairley
Uitgeverij Spectrum
ISBN 9789000335466
224 p – 19,95 euro
2014