Uitgelezen: Yoga geeft ruimte – Skadi Van Paasschen

Yoga geeft ruimte – Skadi Van Paasschen

Bijzondere yogaboeken zijn moeilijk om te vinden. Daarom lezen we regelmatig een yoga boek voor je uit. 

De Nederlandse Skadi Van Paasschen had bijna tien jaar lang een carrière als stuntvrouw voor ze yogadocente werd. Haar inzichten uit haar eigen verhaal en uit haar lessen deelt ze in dit mooi vormgegeven boekje. Want hoe ingrijpend yoga haar leven veranderde, kom je pagina na pagina te weten. Skadi leerde van kindsaf, eerst als turnster op hoog niveau, later als stuntvrouw, om ondanks fysieke pijn toch door te gaan. Veel blessures en uitdagingen later heeft ze geleerd om minder snel en meer mindful door het leven te gaan, onder meer dankzij Yin yoga.

Skadi Van Paasschen stelt je stap voor stap de basisbeginselen van Yin yoga voor. Ze reist met je mee door de bindweefsels en meridianen, langs de principes van ayurveda en enneagram, de andere inspiratiebronnen die haar yoga practice door de jaren heen verrijkten. In drie korte sequenties toont ze de haar favoriete poses uit de Yin Yoga, met hun effect op hart, hoofd en het hele lichaam.

Dit vonden wij van dit yoga boek

Kleurrijk, fris en complexloos. Skadi Van Paasschen wil je in de eerste plaats zin geven om op je yogamatje te stappen en tijd te maken om nieuwe poses te ontdekken. Ze maakt uitgebreid ruimte voor haar eigen verhaal, maar ook voor de inspiratiebronnen die ze op haar reis tegenkwam. Vlot verteld en met hier en daar een mantra die haar aanspreekt. Maar het zijn de korte yogareeksen aan het einde van het boek die het hart vormen van dit boek. Yoga geeft ruimte een mooi cadeau: een moment om je hart, hoofd en lichaam opnieuw even ruimte te gunnen.

Over het yoga boek

Yoga geeft ruimte
Skadi Van Paasschen
Uitgeverij Kosmos
144 p – 12,99 euro
2014