Uitgelezen: Encyclopedie met 800 yogaposes

Yoga Encyclopedie van 800 yoga poses – Yogrishi Vishvketu

Bijzondere yogaboeken zijn moeilijk om te vinden. Daarom lezen we regelmatig een yoga boek voor je uit. 

Niet minder dan 800 poses en vele, vele variaties toont yogadocent Yogrishi Vishveku in een echte yoga-encyclopedie. Alle houdingen krijgen een Sanskriet naam en hier en daar ook een nieuwe en meer logische (!) vertaling. Per houding zijn ook de chakra’s aangeduid waarop de houding effect heeft. Deze dikke encyclopedie is thematisch ingedeeld en logisch opgebouwd in staande houdingen, balansoefeningen, vooroverbuigingen, zittende houdingen, achterwaartse buigingen… Yogrishi Vishveku introduceert de basis van de chakraleer en een beknopt overzicht met vertalingen in het Sanskriet. In het boek zitten geen stap-voor-stap omschrijvingen van de houdingen.

Yogrishi Vishveku begon op zijn acht jaar met het leren van Hatha Yoga en Raja Yoga in Noord-India. Hij doctoreerde in de yogafilosofie. Vandaag woont en werkt hij in Canada, waar hij voltijds yoga doceert.

Dit stevig naslagwerk blinkt uit in een indrukwekkend aantal houdingen. Niet in leesbaarheid of prachtige plaatjes Een echte encylopedie dus.

Yoga Encycopedie is bovenal een zeer degelijk naslagwerk waar zowel de doorwinterde yogi als de yogadocent in terecht kan. Vooral interessant ook als je op zoek bent naar een bepaalde houding of chakra, veel minder als je zoekt naar een basisboek over yoga. Zwart-wit plaatjes, achthonderd in totaal, worden hier en daar afgewisseld met een kleurenfoto om de rol van Yogrishi Vishvketu in de kijker te zetten. Voor beginners (of wie graag veel leest) kan deze encyclopedie wel eens afschrikken: dit is geen boek om gezellig op zondagnamiddag te lezen bij een kopje koffie. Voor wie echt op zoek is naar een bepaalde houding, is dit echt wel een meerwaarde in de boekenkast.

Over het yoga boek

Yoga Encyclopedie van 800 yoga poses
Yogrishi Vishvketu
Uitgeverij Librero
ISBN 9789089987259
303 p – 9,95 euro
2015