Yoga boek: Easy yoga

Easy yoga – Kyra de Vreeze

Bijzondere yogaboeken zijn moeilijk om te vinden. Daarom lezen we elke maand een yoga boek voor je uit. Deze maand: Easy Yoga van Kyra De Vreeze (2016).

In een klein, handig boekje schuilen 22 yoga-oefeningen die in feite iedereen kan, of je nu een startende of iets meer ervaren yogi bent. Of de yoga echt zo easy is als de titel doet vermoeden, merk je wanneer je de eerste bladzijden omslaat. Dit is een echt doe-boekje, zonder al te veel achtergrond, bedoeld om meteen mee aan de slag te gaan.

Yogi van dienst is de Utrechtse Kyra de Vreeze, food- en lifestyleblogster, auteur van verschillende vegan- en detoxboeken en journaliste voor onder meer Yoga Magazine. In Easy yoga neemt ze je mee doorheen een reeks yin- en yangposes, die je al naargelang het tijdstip en je stemming kan doen. De actieve yanghoudingen dienen om je lichaam ’s ochtend op gang te brengen, terwijl de yinhoudingen je lichaam ’s avonds tot rust brengen. Tussen de yogaposes door krijg je enkele quotes die je aan het denken moeten zetten terwijl je verder mediteert of ontspant.

Dit vonden wij van dit yoga boek

Easy yoga doet precies wat de titel zegt: het is een basisboekje zonder franjes en niet meer dan dat. Zoals vele yogaboeken start ook dit boekje met de Zonnegroeten. Dat je op pagina 67 bent aanbeland wanneer die voorbij zijn, is jammer. Wie al enkele lessen yoga heeft gevolgd, zal zich met deze Easy yoga wellicht snel vervelen. Ook een yogaboekje voor beginners mag wat variatie én wat interessante weetjes bevatten!

De yinposes aan het einde van het boekje zijn wél erg fijn om te doen: met de Sfinx, Dragon of Butterfly pose ontdekken we eindelijk iets van de eindeloze variatie aan asana’s die yoga omvat. Wie toch wat meer afwisseling en inspiratie zoekt, neemt beter eens een kijkje op de gezondheids- en lifestyleblog van Kyra.

Over het yoga boek

Easy Yoga
Kyra De Vreeze
Uitgeverij Altamira
ISBN 978 94 013 0270 8
112 p – 9,99 euro
Eerste druk maart 2016