Ruimte voor yoga in je huis en je leven

yoga thuis

Met z’n allen brengen we meer dan ooit tijd thuis door. Onze ruimte voor yoga heeft zich verplaatst naar onze eigen (huis)kamers. Waar we onze mat uitrollen tussen het wasrek en de keukentafel, in de mate waarin je mat al niet niet vertrappeld wordt door je huisgenoten- of dieren. En dan moet je nog aan je yogapractice beginnen…

Want ons leven staat niet stil, en ons huis al zeker niet. Waar we voordien voor yoga letterlijk even ‘weg’ gingen, blijven we nu ter plaatse. Midden in je dagdagelijkse leven. Da’s een uitdaging, waar en hoe en met wie je ook woont.

Een mindful plek, waar we yoga kunnen doen of mediteren, of gewoon de tijd nemen om een goed boek te lezen. Of even stilstaan bij alles wat er zich afspeelt in de wereld rondom ons. Als je daar nood aan hebt, geef ik je graag wat tips om zo’n mindful plek voor yoga en meditatie te creëren.

yoga thuis

Richt je ruimte voor yoga in

Heb je een eigen plekje gevonden? Richt je ruimte voor yoga in met zo weinig mogelijk afleiding. Dus geen rommel, wel voorwerpen die rust uitstralen. Denk aan:

  • yogamat en yogaprops (zoals dekentje, kussen en blokjes)
  • luidspreker voor zachte achtergrondmuziek
  • boeken of tijdschriften die je inspireren
  • extra trui of sjaal voor warmte

Focus in de ruimte

Een punt van focus kan je helpen. Zo gaat je blik niet alle richtingen uit. Een beeldje, een mooie plant of een simpele kaars. Kies eenvoudige voorwerpen die rustgevend werken en geen heel verhaal met zich meedragen, zo hou je ook de rust in je hoofd.

Ik kijk graag uit op het raam met enkele groene planten. Die zorgen voor een rustgevend effect. Als ik niet te vaak vergeet om ze water te geven, natuurlijk.

Omarm de chaos

Als je geen ruimte hebt voor een eigen plek voor yoga, dan kies je een kamer met zo weinig mogelijk ‘verkeer’. Hoe minder huisgenoten of huisdieren langskomen, hoe beter. En als ze er toch zijn: omarm de chaos. Yoga is geen eiland, het is deel van je leven.

Je eigen yogaroutine starten

Wil je zelf met yoga starten, maar weet je niet goed waar te beginnen? Ik help je graag op weg.

Foto’s: Polina Tankilevitch via Pexels