Yogaposes om met twee te doen

Alles is leuker met z’n twee. Daarom nemen we je mee op yogapractice in duo! Met je vriend of vriendin, zus of broer, collega of kennis…ga je dieper in de yogaposes die je anders alleen zou doen.

 • Rug aan rug Sukkasana

  Kom zitten in kleermakerszit, met je rug tegen die van je partner. Adem rustig en diep in en uit door je neus. Stem het ritme van je ademhaling af op die van je partner.

 

 • Sukkasana Seated Thigh Twist

  Maak een zachte twist naar rechts door je rechterhand op de knie van je partner te leggen. Je partner doet hetzelfde bij jou. Herhaal aan de linkerzijde.

 

 • Foward bend lounge

  Blijf in kleermakerszit of strek je voeten voor je uit. Je partner komt met zijn gewicht bovenop je rug te liggen. Wie bovenaan ligt, kan ofwel de benen geplooid houden of ze uitstrekken. Laat je hoofd allebei ontspannen.

 

 • Rock the boat pose

  Kom met je gezicht naar elkaar toe zitten. De benen zijn gespreid, met de tenen die elkaar raken. Gebruik elkaars gewicht om dieper in een voorwaartse buiging te gaan.

 

 • Buddy boat pose

  Ga samen naar de Boothouding (Navasana). Je kan dit met geplooide of gestrekte benen doen. Werk op je core en je evenwicht.

 

 • Twin trees

  Kom naast elkaar te staan op de mat, maar met jullie gezichten in tegenovergestelde richting. Neem de Boomhouding aan. Plaats je handen tegen elkaar om samen evenwicht te vinden.

 

Laat  je niet afschrikken als deze yoga practice in het begin best moeilijk is… Het duurt een tijdje om helemaal op elkaar af te stemmen. Ook met z’n tweetjes aan het oefenen? Deel je foto met ons @indeyogawereld