Vijf verrassende yoga tips

Yoga tips zoals hoofdstand

Verrassende yoga tips om je practice te verdiepen

Zin in wat extra yoga uitdaging? Met deze yoga tips schotelen we je vijf verrassende ideeën voor om je yoga practice te verdiepen. Ga aan de slag en beleef nieuwe ervaringen met deze aanraders! 

  • Vroeg uit de veren

Zet je wekker extra vroeg en doorbreek je ochtendroutine met een vroege yogapractice. ‘s Ochtends zijn je spieren nog niet opgewarmd en zullen je vertrouwde poses helemaal anders aanvoelen. Neem je tijd om bewust te ademen: gebruik de kracht van je ademhaling. Bovendien heb je ‘s ochtends nog niet de indrukken van een hele dag moeten verwerken, dus ben je helder en alert. Rol thuis je yogamatje uit of zoek een yogastudio op: enkele yogastudio’s bieden al early bird lessen aan om zes of zeven uur ‘s ochtends. Profiteer van je extra tijd op de mat en (her)ontdek je ochtendlijke yogaroutine.

Bekijk de yogavideo’s om zelf mee te doen

  • Zing!

Mantra’s zingen is een eeuwenoude manier om tot rust te komen. Wie al eens een Ashtanga yogales volgde, kent de openings- en closingschant meestal wel. Maar je kan je ook verdiepen in het zingend mediteren: wat betekenen die mantra’s eigenlijk? En hoe moet je ze zingen? Volg een workshop rond het zingen van mantra’s en laat je innerlijke nachtegaal los.

  • Yoga op reis

Op vakantie in het buitenland? Stap eens de lokale yogastudio binnen. Of je nu in Barcelona, Bangkok of Berlijn bent…een yogales is universeel. De meeste yogadocenten vinden het trouwens fijn om eens een internationale student te verwelkomen in hun studio. Check op voorhand wel even de taal van de lessen en de prijs voor een drop-inclass. Zo hoef je yoga geen moment te missen. Zo plan je jouw ideale yogavakantie

  • Experimenteer

Ben je al wat ervaren en zoek je een uitdagende yogales met een twist? Probeer eens Supyoga, een combinatie van Stand Up Paddling (Sup) en yoga. Op je surfboard ga je op zoek naar balans en evenwicht. Of ga in marionetstijl aan touwen hangen om je asanas te verdiepen, tijdens een les Yoga KuruntaWil je vertrouwde poses eens op een heel andere manier uitproberen? Ga dan voor acroyoga, een combinatie van yoga en acrobatie. Ook aan te raden als je met twee bent!

  • Ondersteboven

Toegegeven: dit vraagt enige voorbereiding. Je bent pas klaar voor Hoofdstand als je lichaam dat ook is.  Ben je er klaar voor? Geniet van hoe je benen ver boven je hoofd zweven, je hartritme verandert en al je gewrichten loodrecht op elkaar staan. Voel je even onoverwinnelijk en bekijk de wereld op z’n kop.

Photo credit: Matt Madd via VisualHunt.com / CC BY-NC-ND