Over Sara

Over Sara

Vaker stilstaan. Verstillen. Vertragen. Met dat idee stapte ik voor het eerst op mijn yogamatje in 2010. Zoals veel yogi’s begon ik met Vinyasa en Ashtanga Yoga, maar groeide ik steeds dichter naar de zachtere en verstillende vormen van yoga, zoals Yin en Restorative Yoga.

Yoga is voor mij meer dan een uur op een mat, het is een kans om los te komen van je gedachten. Om naar binnen te keren. Om te aarden. Om stilte te vinden in jezelf. Ik leerde er met zachtere ogen kijken naar mezelf, anderen en naar mijn omgeving. Van binnen naar buiten toe werken. Te luisteren naar mijn lichaam van binnenuit, niet van buitenaf.

Bij Radiant Light Yoga volgde ik de 200-uur Yoga Fundamentals Teacher Training onder begeleiding van docenten Kristen MacPherson, Wesley Ann Bassett, Luc Acke, Barbara Mullin en Meghan Gjone. Ik verdiepte me verder in Restorative Yoga (30 uur) bij Kristen MacPherson en Luc Acke, beiden leerlingen van de grondlegger van restorative yoga, Judith Hanson Lasater. En verder? Ik grijp elke kans om me verder te verdiepen in yoga, meditatie en mindfulness. Sta ik niet op de mat, dan schrijf ik stukken voor deze blog.